Turţ - Sit Bronz

sit bronzPe malul Talnei a fost menţionată o aşezare necercetată din epoca bronzului. Probabil că pe vremea acestei aşezări a fost îngropat în zona Turţului depozitul de arme şi bijuterii din bronz, care a ajuns în 1869 la Muzeul Naţional din Budapesta.
    Obiectele puteau fi îngropate din mai multe cauze. Puteau să fie obiecte ascunse în vremuri instabile, dar îngroparea lor poate avea şi conotaţii cultice. Asemenea depozite serveau fie ca ofrande aduse diferitelor zeităţi, fie constituiau îngropări rituale, care marcau diferitele evenimente din viaţa individului (naştere- căsătorie- moarte, aniversări) sau a societăţii (banchete, schimbări de şefi). Aceste îngropări rituale reflectau şi o anumită strategie socială, individul remarcându-se în societate prin bogăţia depozitului depus în pământ.
Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.: 004 0261 737526
Fax.: 004 0261 768761
Email: [email protected]

Detalii Complete
Proiect finanţat
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind aderarea României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.