Bocicău

Satul Bocicău aparţine comunei Tarna Mare şi are 647 de locuitori. Apare pentru prima dată în documente în anul 1574. De la prima atestare documentară, aparţine domeniului cu centrul la Nyaláb (lângă Korolevo), aflat în proprietatea familiei Perényi. O descriere din anul 1796 caracterizează teritoriul satului drept sărac din punct de vedere al solurilor prielnice agriculturii, însă bogat în păduri de stejar. Din acest motiv, localnicii se îndeletniceau cu tăierea şi prelucrarea lemnului, care este una dintre cele mai importante surse de venit în regiune.
Cea mai importantă personalitate a Bocicăului este dr. Paul Augustin (1908-1989), preot în sat până în anul 1985. Personalitate de o mare putere intelectuală, acesta a urmat studiile la Roma, devenind doctor în Teologie. Ca preot, a iniţiat lucrări de renovare totală a edificiului de cult din Bocicău. A murit în anul 1989, mormântul său aflându-se în curtea bisericii ortodoxe din parohia pe care a slujit-o.


Monumente:

Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.: 004 0261 737526
Fax.: 004 0261 768761
Email: [email protected]

Detalii Complete
Proiect finanţat
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind aderarea României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.